Hoe maak je een productiebudget voor een korte film?

Productiebudget voor een korte film | Hoe maak je een?

Om een productiebudget voor je korte film te maken, moet je de kosten van alle scènes in je script optellen en bepalen hoeveel opnamedagen er nodig zijn. Daarna tel je de postproductiekosten op en bereken je eventuele extra kosten (zoals speciale effecten).

Tel de kosten van al uw scènes bij elkaar op.

Bereken hoeveel elke scène kost.

  • Hoeveel kost elke scène in je film?
  • Hoeveel scènes zijn er?
  • Hoe lang is elke scène? (In minuten en seconden.)
  • Wat zijn de locaties voor elke scène? Als u een huurruimte gebruikt, zoals een studio of soundstage, zorg er dan voor dat u dat bedrag ook toevoegt aan uw budget! Als je gebruik maakt van een huurruimte zoals een studio of soundstage, zorg er dan voor dat je dat bedrag ook toevoegt aan je budget!

Hoeveel kost elke scène in uw film? Hoeveel scènes zijn er? Hoe lang is elke scène? (In minuten en seconden.) Wat zijn de locaties voor elke scène? Als u een ruimte huurt, zoals een studio of een soundstage, voeg dat bedrag dan ook toe aan uw budget!

Bepaal hoeveel opnamedagen uw project nodig heeft.

Bepaal hoeveel opnamedagen uw project nodig heeft. Dit is gebaseerd op het aantal scènes dat u heeft en de complexiteit ervan. Voor een korte film met 3 scènes zijn bijvoorbeeld 5 opnamedagen nodig.

Tel de post-productie kosten erbij op.

De kosten van de postproductie zijn het moeilijkst in te schatten. Je vergeet gemakkelijk hoeveel tijd het kost om een film te monteren, kleur te corrigeren en het geluid te mixen, dus wees realistisch over hoeveel deze dingen je zullen kosten.

Postproductie is waar je je film maakt, dus als je geen goed postproductieteam hebt, kan het duurder uitvallen dan verwacht.

Sommige filmmakers hebben helemaal geen postproductie nodig omdat ze hun films zelf kunnen monteren of met hulp van vrienden en familie die toegang hebben tot hoogwaardige apparatuur.

Als uw korte film geen montage of speciale effecten nodig heeft, overweeg dan geld te besparen door die dingen zelf te doen of vrienden in te huren in plaats van professionals met dure apparatuur die misschien nooit meer wordt gebruikt nadat een project is voltooid.

Als je wel postproductie nodig hebt voor je korte film en niet alles uit eigen zak kunt betalen, zijn er subsidies beschikbaar voor filmmakers die kunnen aantonen dat ze andere wegen hebben bewandeld, zoals crowdfundingcampagnes, voordat ze subsidie aanvragen via organisaties als het Project Involve-programma van Film Independent of de Jerome Foundation in New York City (jeromefoundationnyc).

Bereken de extra kosten.

De volgende stap is het in rekening brengen van extra kosten, zoals de kosten van post-productie en marketing/promotie. Zoals u zich kunt voorstellen, zijn deze over het algemeen aanzienlijk. Post-productie omvat editing en geluidsmixen, die door professionals moeten worden gedaan – niet iedereen met Final Cut Pro of Audacity is goed genoeg!

Marketing en promotie omvatten visitekaartjes, flyers, posters, advertenties op sociale media (Facebook en Twitter), festivalinzendingen… de lijst gaat maar door.

Distributiekosten omvatten het versturen van DVD’s naar festivals over de hele wereld; reiskosten worden gemaakt als je cast ergens heen moet vliegen voor de premièrevoorstelling op een festival als Sundance of Cannes.

Huur van apparatuur omvat het huren van camera’s bij apparatuurbedrijven als Panavision of het huren van lampen bij een verhuurbedrijf als The Grip Spot in LA of The Grip & Electric Shop in NYC (grapje).

Onderzoek.

Na je onderzoek is het tijd om een productiebudget op te stellen. Een productiebudget is een hulpmiddel om de kosten te beheersen en een realistisch plan te maken voor filmmakers. Het is ook nuttig omdat het je helpt ervoor te zorgen dat het geld dat je uitgeeft daar terechtkomt waar het moet komen.

Het toewijzen van fondsen voor zaken als locatiescouting, huur van apparatuur en productieverzekering kan moeilijk zijn zonder precies te weten hoeveel elk van deze zaken gaat kosten.

Door alles voor u op papier te zetten, wordt het gemakkelijker beslissingen te nemen over waar u geld aan uitgeeft als er later in de pre-productie of tijdens het filmen zelf geen verrassingen zijn.

Conclusie

Onthoud: Door een productiebudget voor een korte film te maken, kunt u uw kosten in de hand houden, niet te veel uitgeven en een realistisch plan opstellen dat filmmakers kunnen gebruiken om financiering voor hun project te krijgen.

Lees Verder:

De Toekomst Van De Filmindustrie: Trends En Ontwikkelingen

De Rol Van Een Producent In Een Filmproductie