Hoe maak je een video pitch die indruk maakt!

Hoe Maak Je Een Video Pitch Die Indruk Maakt! | MediaTuig

Als je geld ophaalt voor een project, is het belangrijk dat je videopitch duidelijk en overtuigend is. In deze post leer ik je hoe je een videopitch maakt die investeerders enthousiast maakt over jouw idee of bedrijf.

Lees verder: De Rol Van Een Producent In Een Filmproductie

Begin met het probleem.

Je moet beginnen met een probleem. Maar niet zomaar een probleem! Je moet het probleem uitleggen op een manier die gemakkelijk te begrijpen is. En als het niet gemakkelijk te begrijpen is, dan moet je voorbeelden geven van hoe dit probleem iemand zou beïnvloeden die iets probeert te doen waar hij van houdt met zijn leven.

Als u echt wilt dat uw videopitch opvalt en indruk maakt op potentiële investeerders, zorg er dan voor dat u uitlegt waarom dit een belangrijk probleem is voor mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn om erin te investeren (zoals artsen of leraren of ouders).

Geef voorbeelden die het vermenselijken.

De volgende stap is het probleem te illustreren op een relateerbare manier. Dat kan met behulp van verhalen, voorbeelden uit uw eigen leven of dat van anderen, voorbeelden uit de media of uit de geschiedenis, voorbeelden uit de ervaring van uw eigen bedrijf of van andere bedrijven die soortgelijke problemen hebben gehad.

Je moet ten minste één voorbeeld gebruiken voor elk punt dat je maakt over hoe dit probleem mensen op de een of andere manier heeft beïnvloed.

Leg je oplossing uit.

Nu is het tijd om je oplossing uit te leggen. Begin met het uitleggen van het probleem en leg dan uit hoe je het oplost. Zorg ervoor dat je vertelt hoe je op dit idee bent gekomen en waarom je er in vredesnaam op bent gekomen.

Vertel vervolgens hoe je je oplossing hebt getest en wat werkte en wat niet werkte, evenals andere ideeën die uit dat proces zijn voortgekomen. Vertel tenslotte waarom jouw oplossing beter is dan andere die er al zijn – als die er al zijn!

Hoe werkt het?

Wanneer u uw product aanprijst, is het belangrijk het publiek te laten zien hoe het werkt en het verschil aan te tonen tussen uw product en andere producten op de markt. Hier zijn enkele tips:

  • Vertel welk probleem jouw product oplost. Beschrijf een probleem dat veel mensen hebben en leg vervolgens uit hoe jouw oplossing dit probleem oplost.
  • Laat zien wat het voor hen kan doen. Laat mensen precies zien hoe uw product werkt om de voordelen ervan beter te begrijpen.

Wat maakt jouw oplossing uniek?

De volgende stap is uitzoeken wat uw oplossing uniek maakt. Je moet de klant laten zien hoe jouw oplossing verschilt van de concurrentie en waarom ze jou boven hen zouden moeten kiezen.

Dit kun je doen door vast te stellen wat jou anders maakt dan andere videoproductiebedrijven of freelancers die dezelfde diensten aanbieden als jij.

Als iemand bijvoorbeeld op zoek is naar een huwelijksvideograaf, kunnen ze verschillende opties overwegen: een lokale videograaf inhuren, er een inhuren via een online platform zoals Gigster of Fiverr (die fatsoenlijke prijzen bieden maar beperkte kwaliteit), of een ervaren professional inhuren zoals jij die gespecialiseerd is in bruiloften en alle nuances ervan begrijpt (en dienovereenkomstig in rekening zal brengen).

Wie zal profiteren van uw oplossing?

Laten we beginnen met de basis: Wie heeft er baat bij uw oplossing?

Om een goede pitch te maken, moet je weten wie je doelgroep is. Dit kan iedereen zijn, van een persoon die uw dienst of product nodig heeft tot een bedrijf dat met u wil samenwerken.

Door deze vraag te stellen kunt u bepalen wie het probleem raakt en hoe zij zich daarnaar gedragen.

Help je publiek te begrijpen waarom ze er iets om zouden moeten geven.

  • Help je publiek te begrijpen waarom ze er iets om zouden moeten geven.

Het belangrijkste onderdeel van elke pitch is duidelijk maken waarom iemand je zou willen helpen met je project. Waarom zou iemand dit project steunen in plaats van de miljoen andere projecten die er zijn? Wat onderscheidt jou van de rest en hoe beïnvloedt het hun leven op de een of andere manier (of in dit geval, hun portemonnee)?

Als je duidelijk kunt definiëren welk probleem je oplost en hoe jouw product het beter zal oplossen dan elke andere oplossing die op dit moment beschikbaar is, dan zullen mensen willen investeren in het helpen bouwen ervan!

Praat over je doelen

Ten tweede, vertel over wat je tot nu toe hebt bereikt en wat er gepland is voor de toekomst. Zorg ervoor dat u zoveel mogelijk details geeft over elke ontwikkelingsfase, inclusief hoeveel geld er tot nu toe is geïnvesteerd en waarom u deze nieuwe financieringsronde nodig heeft.

Als u een nieuw bedrijf start, wees dan duidelijk over uw doelstellingen en hoeveel geld u wilt ophalen.

Beschrijf hoe je het geld gaat gebruiken.

Je moet praten over hoe je het geld gaat gebruiken. Specifiek, wat is uw plan ervoor? Wat zijn uw doelen en hoe zal dit u helpen die te bereiken? Als u bijvoorbeeld uw bedrijf wilt uitbreiden, is dit een geschikt moment om te beschrijven wat uitbreiding voor u betekent en waarom het belangrijk is.

U zou ook kunnen vertellen hoe het geld de klanten ten goede komt door producten goedkoper of beter te maken (bijvoorbeeld door meer functies aan te bieden).

U kunt het geld op verschillende manieren gebruiken, afhankelijk van de omvang ervan: Als het gaat om een kleinere som geld die meteen nodig is, dan is dat misschien alles wat gezegd moet worden; maar in andere gevallen waar het gaat om grotere bedragen (vooral die van meer dan $ 1 miljoen), kan het nuttig zijn om meer details te geven, evenals plannen voor hoe deze fondsen andere aspecten van de bedrijfsvoering zullen beïnvloeden, zoals het aannemen van nieuwe werknemers of het betalen van debiteuren.

Laat je publiek weten hoe succes er voor jou uitziet.

Om uw publiek te helpen begrijpen hoe succes er voor u uitziet, kunt u overwegen een voorbeeld te geven van hoe succes er in deze specifieke situatie uit zou zien. Als u bijvoorbeeld geld inzamelt voor een non-profitorganisatie en al toezeggingen hebt gekregen van supporters om bijdragen van minder dan $5.000 bij te passen, dan zou uw campagnedoel kunnen zijn om aan het eind van het jaar $20.000 op te halen.

Het is ook nuttig om duidelijke verwachtingen op te stellen over wat succes betekent voor elke persoon in uw team die video-ideeën aandraagt. Bijvoorbeeld:

  • Succes voor mijn medeoprichter betekent het bereiken van mijlpalen op zijn product roadmap en het bereiken van winstgevendheid in het volgende kwartaal.
  • Succes voor mij betekent dat ik mijlpalen bereik in mijn verkooppijplijn en dat ik genoeg geld verdien om binnen een jaar mijn baan op te zeggen.

Praat over al het andere dat ze zouden willen weten, inclusief eventuele risico’s of problemen die je al hebt overwonnen of die je in de toekomst denkt tegen te komen.

Als er nog iets is dat uw publiek zou willen weten, vermeld dat dan. Dit kan gaan over risico’s of problemen die u al hebt overwonnen of die u in de toekomst denkt tegen te komen. Vermeld ook alle informatie die uw publiek zal helpen uw bedrijf beter te begrijpen. Als u een oplossing heeft, vertel dan hoe die werkt

Een goede pitchvideo begint met een duidelijk verhaal en bevat alle relevante feiten, maar richt zich ook op emotie, overtuiging en passie voor het onderwerp en het project.

Als je bezig bent met pitches, is het belangrijk te begrijpen dat je verhaal zich moet onderscheiden van de massa. Een goede pitchvideo begint met een duidelijk verhaal en bevat alle relevante feiten, maar richt zich ook op emotie, overtuiging en passie voor het onderwerp en het project.

Een goede pitch video moet altijd deze componenten bevatten:

  • Een duidelijk verhaal. Je publiek zal zich vervelen als je ze niet vertelt waarom ze moeten geven om wat je verkoopt. Zorg ervoor dat uw boodschap beknopt en boeiend is, zodat mensen het gemakkelijk kunnen volgen en zich kunnen voorstellen hoe het past in hun leven of bedrijf (of wat u ook verkoopt).
  • Relevante feiten/gegevenspunten: Als er statistieken of gegevenspunten zijn met betrekking tot uw idee/product/bedrijf die essentieel zijn om het waardevoorstel te begrijpen, zorg er dan voor dat deze op de een of andere manier in de tekst van uw script of in ander ondersteunend materiaal (bijv. grafieken) worden opgenomen. Dit geeft potentiële investeerders het vertrouwen dat ze genoeg weten over wat dit ding genaamd “value prop” inhoudt, voordat ze beslissen of investeren op dit moment zin heeft of niet.”

Conclusie

Als je echt gepassioneerd bent over je project en een goed verhaal te vertellen hebt, kun je een geweldige pitchvideo maken. Het belangrijkste is dat je het simpel houdt en je concentreert op wat je wilt overbrengen. Zorg ervoor dat alles relevant is en dat het publiek begrijpt waarom ze om jouw idee of product zouden moeten geven. Deze tips zullen je helpen je video zo te sturen dat hij effectief communiceert met zijn doelpubliek!

Andere berichten:

Hoe Zet Je Een Employer Branding Campagne Op?

Hoe Structureer En Schrijf Je Een Short Film?