Hoe zet je een employer branding campagne op?

Employer Branding Campagne | Gids voor installatiestrategie - mediatuig

Employer branding is een vorm van marketing die gericht is op het aantrekken en behouden van toptalent. Het is een manier om zich te onderscheiden op de markt, nieuwe werknemers aan te trekken en uw bedrijf aantrekkelijker te maken voor kandidaten.

Employer branding kan een uitdaging zijn voor kleinere bedrijven met beperkte budgetten of externe teams die geen HR in huis hebben. Employer branding wordt echter een steeds belangrijker aspect van het aanwervingsproces en het is de moeite waard om tijd, moeite en geld te investeren om u te onderscheiden van andere bedrijven en de beste mensen aan te trekken voor uw openstaande functies.

Stel een doel voor uw employer branding

Waarom is dit belangrijk? Een doel stellen is de eerste stap naar succes. Het is wat u moet doen voordat u het daadwerkelijk kunt bereiken. Als u niet weet waar u naartoe gaat, hoe komt u er dan? Wat zijn de voordelen van een employer brand goal?

Het stellen van een doel helpt bij het organiseren en stroomlijnen van uw inspanningen tijdens het proces van het uitwerken van uw employer brand strategie en berichtgeving, waardoor u:

  • Ervoor zorgen dat elke werknemer dezelfde boodschap overbrengt wanneer hij of zij over uw bedrijf praat.
  • Meer duidelijkheid scheppen over wat uw bedrijf onderscheidt van andere bedrijven in de sector.
  • Middelen (zoals tijd en geld) effectiever prioriteren door te zien wat er eerst moet gebeuren, zodat al het andere daarna – zoals het creëren van nieuwe content – zinvol is voor alle betrokkenen (inclusief klanten).

Vind een plaats voor uw employer branding inspanningen

Uw werkgeversmerk moet worden geïntegreerd in de website en de sociale mediakanalen van uw bedrijf. U moet ook een fysieke ruimte hebben waar u uw employer brand kunt tonen. Dit kan een kantoorlobby of een vergaderruimte zijn.

Begin klein en test

De eerste stap bij het ontwikkelen van een strategie voor employer branding is klein beginnen. Het kan verleidelijk zijn om meteen in de strijd te springen, maar dat kan leiden tot verspilling van tijd en moeite.

Probeer in plaats daarvan een “klein project” zoals een blogpost of een social media-campagne waarin u uw ideeën test voordat u meer middelen inzet. Als de resultaten positief zijn, schaalt u uw inspanningen op door opnieuw te testen met een groter platform (zoals LinkedIn).

Als je merkt dat een idee niet werkt zoals gepland, geef dan niet op! U kunt altijd van koers veranderen op basis van wat het beste werkt voor uw publiek en bedrijfscultuur.

Besteed tijd aan het vinden van de juiste mensen voor de taak

De juiste kandidaten aannemen is essentieel voor uw employer brand. De beste manier om mensen te vinden die gepassioneerd zijn over wat ze doen en waar uw bedrijf voor staat, is door grondig naar vacatures te zoeken.

Neem niet zomaar iedereen aan die u kunt vinden: neem de tijd om ervoor te zorgen dat u de juiste persoon vindt voor elke functie in uw bedrijf. Hier zijn enkele tips om die ideale kandidaten te vinden:

  • Heb een duidelijk begrip van wat voor soort persoon je wilt om die rol te vervullen voordat je begint te zoeken naar sollicitanten. Schrijf alles op, van hun vaardigheden en ervaringsniveau, tot hoe ze in de cultuur van uw bedrijf zullen passen, inclusief hoeveel vrije tijd ze elk jaar nodig hebben, enz.
  • Gebruik deze lijst vervolgens als een overzicht bij het maken van advertenties of het plaatsen van berichten op social media sites zoals LinkedIn of Facebook.*

Wees open over je missie

Het is geen geheim dat werknemers zich betrokken en gewaardeerd willen voelen op het werk. Open zijn over uw missie, uw leiderschapsteam en de manier waarop u uw werknemers behandelt, is een goed begin.

Hoe transparanter u bent met uw werknemers, hoe groter de kans dat ze betrokken zijn bij hun werk en langer bij uw bedrijf blijven.

Door hen te laten zien hoe belangrijk ze zijn voor het bedrijf, kunnen ze bovendien het gevoel krijgen dat ze deel uitmaken van iets bijzonders – en dat is waar employer branding om draait: toptalent aantrekken!

Als u een missieverklaring of andere kernwaarden voor uw bedrijf hebt op vacatures of op de werkplek (op muren of schermen), zorg er dan voor dat het duidelijk is wat voor soort persoon op basis van die waarden in deze functie zou passen. Bijvoorbeeld: “We zoeken iemand die creatief is en graag met ideeën speelt.”

Een andere manier waarop bedrijven dit doen is door een open-deurbeleid te hanteren – wat betekent dat iedereen naar het management toe kan lopen en direct met hen kan praten wanneer ze hulp of begeleiding nodig hebben – wat potentiële kandidaten laat zien dat er geen hiërarchie is binnen de organisatie; iedereen behandelt elkaar gelijk, ongeacht de functietitel/rol binnen de bedrijfsstructuur zelf.”

Employer branding draait om het communiceren van waar u als werkgever voor staat.

Employer branding draait om het communiceren van waar u als werkgever voor staat. Het is een manier om uw bedrijfscultuur en waarden over te brengen aan potentiële werknemers, zodat de juiste mensen bij u aankloppen op zoek naar een baan.

Conclusie

Als u zover bent gekomen, juichen wij u toe! We weten dat het idee van employer branding in eerste instantie intimiderend kan lijken, maar hopelijk heeft deze gids u geholpen de grondbeginselen te begrijpen en een begin te maken met uw eigen employer branding-campagne.

We raden u aan alle punten die we hier hebben besproken in overweging te nemen – van het stellen van duidelijke doelen voor uw merk en het aannemen van personeel dat bij uw bedrijf wil werken, tot het gebruik van sociale media als instrument om potentiële werknemers te bereiken.

U hoeft niets moois of duurs te hebben; neem gewoon de tijd en denk na over welke boodschap aanslaat bij mensen in uw vakgebied.

Andere berichten:

Hoe Je AI Kan Gebruiken Om Scripts En Concepten Voor Jouw Bedrijf

De Rol Van Een Producent In Een Filmproductie